Zelfhulp: Oefeningen, Apps, Websites, Filmpjes, Ehealth

Algemeen:
De site soChicken helpt je broeden op een leuker leven. Met praktische tips, leuke online cursussen en eindeloos veel flauwe grappen volgens de maker Jelle Hermus. Er is ook een app voor op je smartphone.Mentaal Vitaal is een website voor iedereen die meer wil weten over mentale gezondheid en daarmee aan de slag wil. Informatie over een veerkrachtig leven, tips, oefeningen, online cursussen, therapie en verwijzing naar hulp.GGD Appstore is een website vol met apps die helpen bij gezonder worden, Gebaseerd op de beweging Positieve Gezondheid.
Alcohol, roken, andere middelen en gokken:
(gratis) Jellinek Online Zelfhulp voor iedereen die via internet anoniem en zelfstandig wil stoppen of minderen met alcohol, cannabis, cocaïne, gokken en tabak. Geschikt voor personen die nog geen ernstig alcohol- of drugs probleem hebben, maar wel op een riskante manier gebruiken.
Liefde en relaties:
Kom erachter wat je valkuilen zijn in de liefde; Leer meer over bindings-en verlatingsangst; Ontdek welk relatietype je bent en wie bij je past; Krijg concrete tips voor (online) daten. De online training 'Single naar Samen' is ontwikkeld in samenwerking met Psychologie Magazine.
Voor jongeren:
MIND Young is het platform over je MIND voor en door jongeren. MIND Young biedt info, herkenbare verhalen, nieuws, tips en events over alles wat met je MIND te maken heeft. Op MINDyoung.nl en via onze socials vind je informatie over psychische klachten en problemen, kun je ervaringen en hersenspinsels van anderen lezen, blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je MIND en vind je tips en herkenning bij vaak en minder vaak voorkomende psychische klachten.
Zelfhulpgroepen
Naast wat we al genoemd hebben vindt zelfhulp ook vaak in groepsverband plaats, in zogenaamde zelfhulpgroepen. Hierin staat een door de deelnemers gedeelde problematiek centraal. Het idee achter deze vorm van hulpverlening is dat ervaringsdeskundigheid van meer ervaren ervaringsdeskundigen de basis kan zijn voor het geven van goede adviezen en het bieden van hulp. Een organisatie die zich hiervoor inzet is Zelfhulp Netwerk. Op deze site kun je groepen vinden die in de regio opgestart zijn door mensen zelf. Mocht je zelf een groep willen starten dan kunnen zij je daar ook bij helpen.