Over KRACHT

 • Psycholoog; Anke van Oosterhout van Kracht Eersel

  Anke van Oosterhout

  GZ-Psycholoog

  Mijn naam is Anke van Oosterhout, GZ-psycholoog en eigenaar van Kracht, praktijk voor psychologie.

  Ik heb een universitaire studie psychologie afgerond en een aanvullende opleiding tot GZ-psycholoog (BIG nr: 49909713925). Ik heb zeven jaar gewerkt in het bedrijfsleven in zowel leidinggevende als begeleidende functies. Daarna heb ik even zoveel jaren gewerkt met jongeren met gedragsproblemen (12-24 jaar). Vervolgens ben ik gaan werken als eerstelijns psycholoog in een gezondheidscentrum met volwassenen en jeugd.

  Omdat er binnen de gezondheidszorg steeds minder tijd en aandacht overblijft voor cliënten heb ik besloten om als vrijgevestigd psycholoog verder te gaan in mijn eigen praktijk vanaf 2011. Dit biedt mij de kans om op een manier te werken die volgens mij voorwaarde is om te komen tot kwalitatief goede hulp.

 • Psycholoog; Anke van Oosterhout van Kracht Eersel

  Merel Nieuwenhoff-ter Beek

  Psycholoog

  Mijn naam is Merel Nieuwenhoff-ter Beek. Ik werk sinds januari 2019 bij Kracht als psycholoog in de Zorgstraat GGZ.

  Ik heb een universitaire opleiding psychologie afgerond, met afstudeerrichting medische psychologie. In het verleden heb ik gewerkt met kinderen en jeugd in het ziekenhuis, tevens heb ik gewerkt als psychodiagnosticus en gedragsdeskundige in een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking (2013-2016). Verder heb ik als psycholoog kortdurende behandelingen gegeven aan mensen met werk gerelateerde problematiek (2015-2016). Waarna ik als Praktijkondersteuner huisartsenzorg GGZ (POH GGZ), bij verschillende huisartspraktijken werkzaam ben geweest (2016-2018).

  Ik vind het belangrijk om een veilige plek te bieden, waarin de cliënt de ruimte en aandacht krijgt die nodig is om weer vooruit te kunnen. Daarbij maak ik gebruik van verschillende behandeltechnieken onder meer vanuit ACT, cognitieve gedragstherapie en mindfulness.