Online Behandeling

Onder online-behandeling verstaan wij programma’s die ontwikkeld zijn voor bepaalde specifieke aandoeningen (zoals bv voor een depressie of angststoornis) en algemene programma’s die voor veel verschillende klachten helpen. Een online-behandeling bestaat uit één of meerdere modules (afhankelijk van je klachten en problemen), en elke module bestaat weer uit een aantal sessies. De online-behandeling gaat altijd samen met minimaal twee individuele gesprekken (intake en afsluiten). Bij de online modules krijg je op elke sessie die je ons stuurt digitaal individuele feedback van ons. Wij maken op dit moment gebruik van Minddistrict. Naast deze aanbieder van online behandeling zijn er ook programma’s waar je je, zonder tussenkomst van ons (of de huisarts of de POH-GGZ), voor in kunt schrijven. Zie daarvoor de pagina ‘Zelfhulp’ op deze website. Wij raden je wel aan om deze keuze in overleg met je huisarts te maken zodat de ernst van je klachten goed ingeschat kan worden.

Minddistrict is een aanbieder van online-behandeling. Je kunt dan denken aan een modules voor bv depressie, burn-out, piekeren, slecht slapen, trauma, relatieproblemen, running-therapie etc. Er is heel veel keus. Je krijgt in de modules veel uitleg over de problemen/klachten, je beantwoordt vragen, maakt opdrachten en doet oefeningen. Wanneer je een onderdeel klaar hebt dan wordt dir beveiligd aan ons gestuurd en kunnen wij lezen wat je hebt opgeschreven en daarop reageren. Ook buiten deze sessies kun je beveiligd met ons chatten over de module en waar je tegen aan loopt. Je kunt dit in je eigen tempo doorlopen en op het moment en de plek die jou het beste uitkomt.

Zie de Minddistrict catalogus voor hun online aanbod dat met ondersteuning van ons, de huisarts of POH GGZ te volgen is.

ContactOnline Behandeling
iets voor jou?

Wil je graag meer informatie over online behandeling?
Neem dan contact op met je huisarts of POH GGZ of met ons. We helpen je graag verder.

Contact opnemen