Groepsbehandeling

Onder groepsbehandeling verstaan wij deelname aan groepen onder begeleiding van ons om samen te werken aan herstel. We lopen vaak tegen vergelijkbare problemen en klachten aan in het leven en een groep geeft extra steun, herkenning en leermomenten tijdens je herstel.

Het is mogelijk om via de huisarts of POH-GGZ deel te nemen aan de trainingen Mindfulness en Mentaal Fit die gegeven worden door DSP. Op de website van DSP vind je meer informatie over de data en locaties in jouw omgeving. Mindfulness gaat over het trainen van je aandacht en wordt op dit moment met name ingezet bij overmatig piekeren of depressie. Mentaal Fit is een meer algemeen programma voor je mentale fitheid en is gericht op emoties leren herkennen en voelen, probleemoplossend leren denken en grenzen leren stellen.

In groepsverband geven we regelmatig de ‘Houd me Vast’ training voor paren/stellen. Deze training is gebaseerd op de principes van Emotionally Focused Therapy (EFT). De training is gebaseerd op een boek (‘Houd me vast’ van Sue Johnson).

Vanaf eind 2019 zal ook een groepsprogramma starten voor mensen die klachten hebben en direct en actief aan de slag willen nadat ze bij de huisarts zijn geweest. Dan zal in de groep een begin gemaakt worden met het bekijken welk hulpaanbod passend is.

ContactGroepsbehandeling
iets voor jou?

Wil je graag meer informatie over groepsbehandeling of een intake plannen?
Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Contact opnemen